ETA Chicago: 9 days and counting

3 timmars sömn på ett dygn är alldeles för lite. 7 timmars sömn på två dygn är inte ens tänkbart! men vad ska man göra när man blir utkörd klockan 9 på morgonen för att Football Sunday börjar klockan 10.00. Welcome to America! ; )

Som tur var hade vi planerat in frukost på Copenhagen Bakery. Köttfärslimpa mer brunsås och rödkål är underbart i alla lägen!!!

               

Dagen spenderades i soffan framför tv:n. Elin låg och sov i min säng ; )

Klockan sex blev Elin utkörd eftersom jag blivit bjuden på middag av Tamisha, vår föredetta nanny, och hennes pojkvän Fireman Sam. Fireman Sam jobbar inte som brandman utan som PR ansvarig på ett IT-företag. Fireman Sam är ett barnprogram som ungarna tittar på JÄMT!! Efter ett par månader får jag reda på att Tamisha's pojkvän heter Sam, och efter det har han varit Fireman SAM!

 
                                                                          Lika som bär

Tamisha och jag satt och skvallrade om allt och alla i sex timmar. Jag uppdaterade henne allt om Chicago, den nya au pairen, Abby & Mike's senaste bråk etc etc. Även att det bara varit tre veckor sen hon slutade så hade vi mycket att uppdatera varann om. Fireman Sam lagade kanongod Parmesankyckling, och självklart fick jag höra mycket tjat om att jag lever på mikromat varje dag. Självklart avslutade vi kvällen med Almondy Daimtårta från IKEA. Sen skickade hon med mig tre stycken hem ; ) Underbara Tamisha! I WILL MISS YOU LIKE CRAZY!! Xxxxx

  

ETA Chicago: 10 days and counting

Vakna idag var smärtsamt!! 4 timmars sömn är snäppet under mina normala rutiner, men står det College Football på schemat så gör det. Stanford vs Washington State

Lovisa, Elin & jag är ju inga grymma sportsfan och det visade sig ganska tydligt även denna dag. Vi var mycket distraherade av cheerleaders, dansande trädmaskots, orkestern (dvs töntar i uniformer :) studenter i Stanfordkläder och massa onyttig mat ; )

Efter två timmar av ihållande regn och inte kollat på matchen gav vi upp och åkte hem. Been there, done that!

  
                                                                              Före regn

  
            Efter regn


Efter en underbar gårdag var vi tre förväntansfulla tjejer på Round 2 av American Houseparty. Tyvärr hade grannarna klagat (skyll inte på oss) så den blev inställd. Inte hängde vi läpp för det. Eftersom Lovisa och jag är sådana social butterflies så hade vi fixat lite nummer kvällen innan och lyckades dra ihop en hemmafest hos några andra. Inte närheten av så roligt som Round 1 men tillräckligt kul för att inte komma hem alls. Vi körde svenska dricklekar och snapsvisor hela kvällen, och avslutade såklart med lite Grease moves ; )

 
                                                            Shot, shot, shot, shot, shot!!!
 

ETA Chicago: 11 days and counting

Katy, den nya Au Pairen, ursprungligen från Tjeckien har flyttat in i The Swede-Inn och vi blev bundisar från början . . . att dela säng & täcke är en bra ice breaker! Hon har varit i Boston i ett år hos en underbar familj men kände att hon ville se något nytt. jag har inte haft hjärta att berätta för henne att hon hamnat hos första pris-tagarna för den mest dysfunktionella familjen någonsin.

Vi har delat med oss av våra erfarenheter och olika kulturer, och vad är mer svenskt än köttbullar med lingonsylt & brunsås?



Efter att ha introducerat detta plus mina frukostvanor med Wasa knäcke, leverpastej & inlagd gurka sa Katy: Do you eat pickles with everything? Svårt att förklara tjusningen med inlagd gurka.

Efter detta laddade Lovisa och jag inför vår FÖRSTA AMERIKANSKA HEMMAFEST! Inbjuden av en Rugbykille från min gamla pianoklass på San Mateo College hade inga som helst förväntningar. Ordern var: Kom när som helst efter 10. Vi landade med taxin utanför ett tomt & tyst radhus 22.30 mitt ute i ingenstans. 10 minuter senare var stället fullpackat med mestadels killar med medelålder 20 år. Lovisa var i himmelen!
Succé gjorde vi utan att anstränga oss. Citat från kvällen;

- Is there swedish exchange students in here?
- Lovisa? My brothers name is Luis, it's like the same but with an A
- I've heard there's two swedish exchange student's in here?!
- Hi! Josh. Nice to meet you. Eva? Elva? Jilva? Ava?
- Sweden? I'm half polish! No, i've never been. No, I don't speak polish. No, I don't know where in Polen.
- Are you from Sweden? That's awesome!
- Someone said there's swedish exchange students here!
- Ooh. So you're the swedish exchange students. I've heard about you!

Detta pågick hela kvällen, den ena värre än den andra. American Idiots, Hej kom och hjälp mig!

Det var underbart roligt och allt som man ser på amerikanska teen movies: Beer pong, flippy cup, marijuana, minderåriga, röda plastmuggar etc etc



Hemma 5.45 lördagmorgon. En lyckad kväll / natt / morgon ; )

Fotnot: Lovisa & jag höll oss långt borta från marijuanan!

ETA Chicago: 12 days and counting


Killilala har äntligen anlänt!

To be continued . . .

Pumpkin Patch

To be continued . . .

Roark 3 år!!

To be continued . . .

Finbesök från Chi + Abby's födelsedag

To be continued . . .

Sacramento

To be continued . . .

Tamisha 24 år!

To be continued . . .

Syster Yster + Himpa Jimpa i USA

To be continued . . .

Good Mood at Mayes

Förfest hos Elin innan vi drog ut till Mayes inne i stan. Första utekvällen efter vår kära Anna Banana lämnat oss. Saknar dig massor vännen! Du är underbar på all sätt och vis!

            

Trots saknaden lyckades vi ha roligt och Mayes är definitivt ett av favvoställena från och med nu. Mental note: Använd inte torrschampo i håret när du är onykter. Det kan lätt bli överflödigt och då slutar det med att man blir helt vit i håret, ingefär som här:



Dagen efter slappade vi i parken vid Marinan hela dagen. Elin och jag låg och spanade in alla hurtbullar (mer eller mindre heta) som sprang förbi på boardwalken medans vi åt Frozen Yoghurt och intalade oss själva, att enda anledningen till de var ute och sprang en söndagmorgon var för de inte hade ngt liv. Sitter du hemma en lördagkväll är det inget problem att dra sig upp en söndagmorgon. Jag gillar vårt liv bättre, trots huvudvärken och tröttheten ; )

               

Kvällen avslutades med bio; Dinner for Schmucks med Steve Carrell. Jag skrattade så jag grät HELA filmen. Underbart avslut på en underbar helg!

Colorado

To be continued . . .

Seattle

To be continued . . .

Kidnappning - Lovisa 20 år!

To be continued . . .

Mamma & Pappa + Lena i USA

To be continued . . .

4th July

To be continued . . .

Midsommar

To be continued . . .

Linus, John & Matias makes the states!!!

To be continued . . .

Mike's Birthday

To be continued . . .

Chi Town

To be continued . . .

What Happens in Vegas, Stays in Vegas

Helgen i Vegas innehöll:

MYCKET
Alkohol

LITE
Kost

INGEN
Sömn

But we don't kiss & tell. Jag låter bilderna tala för sig själv . . . .


           Blurry vision


RSS 2.0