Singelmamma för tre

Lördag 11 December 2010

I morse körde jag Amy & Rahul till O'Hare flygplats. De ska på semester till Mexiko, och jag och barnen stannar hemma. . . . detta kommer bli intressant.

När vi kom hem från flygplatsen satte vi igång med pepparkaksbak. Att underhålla tre barn samtidigt som att baka hus och kakor var inte det lättaste. Cameron åt bara deg, Dylan satte ihop legobitar i fel ording och Maya tryckte pepparkaksformen om och om igen så det tillslut bara var smulor kvar. Puuuuh!!!
Efter ett tag insåg jag att detta inte gick så ringde över till grannen för att fråga om Dylan kunde komma över till dem en stund. Dessvärre blev det något fel i översättningen för det slutade med att grannpojken Ike kom över hit. Så istället för att ha tre barn att se efter fick jag plötsligt fyra. Wiehiiieee!




Jag överlevde iaf dagen och Lucy kom på eftermiddagen för att ge mig lite paus. Katy som är den nya au pairen var i Chicago över helgen med hennes pojkvän så jag åkte in till stan för att träffa dem. Det var så underbart att träffa henne igen och trots att jag aldrig träffat Jeff innan, bara ofrivilligt (från hans sida :) skypat med honom kändes det som vi känt varann för evigt. Vi gick till en sportsbar för att kolla på en Ultimate Fighting Match. Som boxning förutom att det var mer blod och mindre regler . . .

   


Söndag 12 December

Tvillingarna väckte mig klockan 5.30. 8.30 började ungarna få myror i brallan så tog dem alla tre plus Ike till Chuck e Cheese's HALV TIO PÅ MORGONEN I SNÖSTORM!!! Jag fortsatte att köpa tokens till dem för att hålla dem sysselsatta. Vi kom hem vid halv ett tiden och slängde dem i säng för en tupplur. LÅÅÅNG dag! Jag är verkligen inte redo att bli singelmamma för tre ungar!!!!

Ingen vanlig dag

Onsdag 8 December

Idag är ingen vanlig dag för idag är Mammas födelsedag! HURRA HURRA HURRA!!


Rahul 36 år!!!

Lördag 4 December

Imorrn fyller Rahul år så kväll blir det födelsedagskalas. Vi har firat hela veckan och i tisdags bakade jag en mjölkfri födelsedagstårta med barnen (eftersom Dylan inte tål mjölprotein).

Temat var mexikanskt och Amy & Rahul hade fixat en cateringfirma som kom med underbart god mexikansk mat och vi hade såklart bunkrat upp med Margarita's, Bacardi, Corona etc.
Jag blandade en massa Caprinoska till alla och det blev en riktigt livad kväll. Alla grannar var inbjudna, jobbarkompisar till Rahul, och Rahul's lillebror med vänner.

 

Det tog emot lite dock att gå och lägga sig vid halv ett när festen var i full gång, men med tanke på att jag skulle upp klockan sex morgonen efter var det ett vist beslut. Hörselproppar i och rensa tankarna. . . Zzzzz


Söndag 5 December

Jag tog med barnen till Frukost med Jultomten. De fick skriva önskelistor och sen ge dem till Tomten och berätta vad de ville ha. Dylan ville bara ha Lego, Maya vill ha massa rosa saker, och Cameron ville ha en lila klubba ocn en blå klubba ; )

När vi kom hem var det dags att hämta granen. Närmsta granförsäljning ligger precis över gatan så vi gick och hem med den. Jag fick välja vilken vi skulle ta! *lycklig*
Folk skrattade när vi kom längs gatan med en gran på ryggen, ganska festlig syn ; )




Måndag 6 December

Eftersom granen aldrig hann pyntas igår fick vi göra det idag istället. Hela familjen hjälpte till och vilken underbar gran det blev. En riktig Disney-gran!! Man hade inte kunnat önska sig en vackrare gran. Och jag hade vart i Andersonville och köpt en svensk flagga och små tomtar som vi hängde i också. Precis som hemma ; )


Den sista utgången


Fredag 3 december 2010

Tvillingarna var lediga från skolan så tog med dem till Kohl's Children's Museum ute i suburbia (förten). Vi träffade Curious George, klädde ut oss, lekte affär, spelade datorspel, lekte med vatten och strömmar, och en massa massa annat.

 

Den sista måltiden utgången

Sophie har nu bestämt sig för att åka hem så för att hon ska ha chans att använda sitt fake leg iaf en gång organiserade vi i äkta amerikansk stil en flippy cup turnering (jag bjöd in oss själva hos Garrett ;)



Jag briljerade även om detta tyvärr inte syns på bevisen. En stor eloge till Sophie dock som spelade för första gången och som även hade långa akrylnaglar. Respect!!

Efter ölen tagit slut drog vi vidare för att träffa några av Garrett's kompisar på en pub runt hörnan. Det är så underbart att allt är runt hörnan här; pubar, resturanger, barer, gym etc ; ) Det blev en relativt lugn kväll med mycket prat, skoj och stim. . . .men mest KÄRLEK!!!

  


JULEN ÄR HÄÄÄÄR!!!

1 December 2010

              

Sears Tower

27 November

Amy och jag tog Dylan, Maya & Cameron till Sears Tower (heter numera Willis Tower efter att Sears sålde rättigheterna för en massa pengar) vilket är den högsta byggnaden i USA. Den finns mitt i centrala Chicago och väl högst upp har man 360 grader utsikt över hela Chicago och Lake Michigan. De har också nyligen öppnat något som kallas Sky Deck Ledge, detta är en glasbox som byggts ut från högsta våningen så man kan gå ut och titta 412 meter rakt ner på gatan. Hyffsat coolt!!!

    
             

28 November

Amy och jag mötte upp Aunt Linda (som inte är en riktig moster utan bara kallas så) med alla barnen på Daley Plaza eftersom där fanns en tysk julmarknad, en så kallad Christkindlmarket. Vi åt potatisplättar, drack überstark glühwein och hälsade på jultomten. Underbar dag!! Aunt Linda ska flytta till Woodside, San Francisco (precis där Lovisa bor) om 2 månader. Världen är liten!

    
                   

Thanksgiving

24 November

Dagen innan Thanksgiving betyder Pub Crawl. Lucy, Kristina och deras kompisar drog med mig ut. För $20 fick man dricka så mycket man ville och det gick spårvagnsbussar varje kvart mellan de olika pubarna. Detta innebär seriös fara när man är snål smålänning och vill få ut det mesta för sina pengar. Vi hann till två pubar sen var tiden slut. Den tredje puben lullade vi mest runt på ; )

   


25 November

Vi började dagen med att gå på bio; Disney's Tangled i 3D. Jag och Maya 3 år var grymt exalterade. Finns inget bättre än att kolla på tecknat och äta massa popcorn! När filmen var slut åkte vi alla hem för en lååång tupplur. Maya och jag somnade bredvid varann i min säng och sov i fyra timmar tills Cameron kom och väckte oss. Från och med nu är tupplurar förbjudna i mitt liv. Jag lyckas aldrig vakna upp ordentlig efteråt utan går runt som i dvala och gäspar varannan sekund tills det är dags att sova igen.
Trots alla gäspningar var det en väldigt lyckad Thanksgiving hos grannarna Patti & Rob. Maten var helt underbar; butternut squash soppa, kalkon, potatismos, pumpapaj, tranbär, sallader och mycket mer, och vi skrattade och stojade hela kvällen till midnatt då jag insåg att jag skulle börja jobba igen om sex timmar...puuuuh!


RSS 2.0