Texaaaaas

Lör 19 Dec: Efter en tre och en halv timme flygresa med tre trötta barn och tre väldigt utpumpade vuxna landade vi i Austin, Texas klockan 10 på kvällen. Abbys föräldrar hämtade upp oss och körde oss till huset Mike & Abby hyrt. Bums i säng för ungarna och sen bums i säng för oss.

Vaknade utvilad klockan tolv dagen efter. Det var ingen Texasvärme direkt utan ungefär samma som S.F. Abbys föräldrar hade bjudning på eftermiddagen med massa folk och ännu fler barn. Det var roligt att träffa lite nytt folk fastän att mesta tiden gick åt att kolla efter barnen. Maten var underbar (mexikansk inspirerad buffé) och Abbys föräldrar är jättetrevliga och lätta att umgås med.

Utsikt från Steve's & Dini's hus 

På måndagen var vi i parken hela morgonen, och på lunchen åkte jag & Abby och handlade. Det var den bästa mataffären jag nånsin vart i. Man fick provsmaka på så gott som allt. Och inte alls sura miner som det är hemma om man bara smakar och går därifrån. Jag köpte en Texas t-shirt bara för skoj skull. Ingen aning när jag ska få användning av den ; )
På eftermiddagen var vi med barnen på en hamburge resturang. Jag tänkte det skulle vara kul att prova en Texas-burgare. Vad hag inte visste var att i Austin skämtar man inte om sina burgare. Jag fick in en hel bricka med mat; En gigantisk hamburgare med EXTRA ALLT på, till och med lökringar hade de klämt in i den. Den var säkert 15 cm hög och minst lika bred. Brevid fick man en stor hög med pommes och en stor hög med lökringar. Lovade mig själv att aldrig äta hamburgare igen efter det...

 Dini & Steve

På tisdagen åkte vi till Austin Nature Science Park med Steve & Dini (Abby's föräldrar). Det var bla ett zoo för omhändertagna djur. De hade rävar, prärievergar, skunkar, kaniner, en hök, ankor, ormar sköldpaddor och en stor, äcklig tarantella som jag vågade kolla på i en millisekund innan jag sprang ut. Eftersom de var omhändertagna så betydde det ju att alla dessa djuren finns vilt i Austin. Som tur var är det vintertid och Steve lovade att skallerormarna och tarantellorna gått i ide....

På onsdagen åkte vi till ett grrrrymt barbequeställe som hette Salt Lick. Eftersom allt såg så gott ut och jag inte kunde bestämma mig vad jag ville ha tog jag lite av allt...vilket tillslut blev ganska mycket. Det bästa var att alla hade med sig varsin kylbag med öl, inga konstigheter, så gjorde alla. Eftersom maten var så galet god lyckades jag pressa i mig alltihopa.....under 20 min pga barnen, INTE bra. Lovade mig själv att aldrig äta grillat efter det...

MUMMA     

Och på torsdagen var det JULAFTON!!!! Dagen började underbart med choklad och clementiner framför skypen med mamma, pappa, Linus, Kajsa, Lena & Kahlua. Sen klockan 08.00 (15.00 sv, tid) var det dags för Kalle Anka. Tyvärr gick det inte att kolla på svt play utan fick kolla på ett gammalt avsnitt jag hade sparat på datorn med Ernst Kirchsteiger, men det gick bra ändå. Sen var det dags för julklappsöppning. Hela gänget hade dragit sig vidare in till Kalmar där Olof, Eva, Gurra, Kickan, Ibba och Pia + 1 väntade. Gustav stod först helt stum och undrade varför Faster Fylla var inne i datorn. Vet inte om han lyckades komma på ett vettigt svar men det verkade som han accepterade det tillslut. Tomten kom och knackade på (Kajsa i röd ninja-utstyrsel *bild efterfrågas*) och Gustav fick öppna dörren. Tomten hann knappt säga ett ord innan Gustav gick fram, ryckte åt sig ett paket och gick in igen ; ) Och så fort Gustav öppnade ett paket sprang han fram till datorn och visade mig vad han fått. Det kändes precis som man var där...förutom att mamma och Kajsa fick vrida datorskärmen varje gång jag ville titta åt ett annat håll. Jag fick åxå öppna paket. Fick jättefina armand och ett läppstift + en ny überflashig webcamera med HD lins + presentkort på Abercombe & Fitch. Visste inte jag vart så snäll i år ; ) När de andra åt gröt åt jag pannkakor jag gjort dagen innan eftersom det var det enda svenska som fanns i huset. Lite otraditionerlig juldessert men min lika god!

På eftermiddagen när Sverige låg och sov åkte vi in till Austin. Abby & Mike visade mig downtown och campus. Austin är tydligen en av de största universiteten i USA. Vilket betydde att Austin var ganska dött eftersom alla studenter åkt hem för jullov. På kvällen satt jag och kolla på Ensam hemma 1 & 2 medans Abby & Mike var ute och svirade...det gav ju lite julkänsla iallafall...

     

Så jag överlevde min första jul utan familjen...med nöd och näppe. Det var definitivt första och sista gången!

Dagen efter var det stora dagen D: Christmas Day! Det började med att vi infann oss i kyrkan klockan nio på morgonen. Barnen tröttnade efter ca 5 minuter så Evelyne och jag fick ta bak dem i lekrummet, vilket var mkt skönare. Kyrkan i Austin var inte alls lika cool som i Hillsborough. Det kändes som Sunes Jul när prästen står där framme och säger Bla Bla Bla, Blaa Bla Baaa. Dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles dystert. Det kändes inte som man firade något, mer som att världen höll på att gå under. Det var tydligen typiskt för Texas.
Efter kyrkan åkte vi hem till Steve & Dini (som egentligen heter Claudine). Där var det frukost & julklappsöppning tillsammans med Abby's bror Austin (När han döptes bodde de i Houston) och hans fru Brooke. Barnen hade ungefär en miljard presenter. Jag fick pengar och en rosa scarfs av Abby & Mike, och ett presentkort av Steve & Dini.

         

Efter barnens tupplur kom allihop hem till oss. Vi andra satt och socialiserade och drack medans Mike & Austin grillade kycklingvingar, lax, majs, kycklingfilé, räkor och ännu mer kycklingvingar....galet gott och galet starkt! Sen satt vi uppe halva natten och pratade och drack. Mike visade sina fina löständer och Austin visade sitt Snus made in Copenhagen, avlånga portionssnus som man la i kinden. Yuck!

       



Annandagen var jag ledig hela dagen och tog verkligen ledigheten till vara genom att sova precis hela dan. Lyckades öppna ögonen fram emot kvällen för att kolla på två filmer och sen sova för natten. Mkt givande dag ; )

På söndagen fick jag lite ledigt på eftermiddagen inne i Austin. Jag gick runt på Congress Street, vilket var en väldigt alternativ gata med bara Second hand affärer och väldigt speciellt folk. Austins slogan är 'Keep Austin Weird' (Lite som Nybro - Staden i Glasriket), och det märktes väldigt tydligt här. Kände mig uttittad bara för att jag var normal. Jag köpte iallafall en jättefin Dooney & Bourke handväska med matchande plånbok. Provade även på PopChips. Det är chips som inte är friterade eller bakade utan poppade. Konsistensen var lite som ostbågar fast de smälte inte i munnen såsom ostbågar gör utan var mer krispiga. Svårt att förklara. På kvällen åkte vi till Freddy's och åt ännu mera hamburgare. Här fick man bestämma exakt hur man ville ha den, från brödtyp till vilket kött man ville ha, och allt man ville ha inuti: Snäppet högre än McDonald's service får man väl säga!



På måndagen var Evelyne och jag lediga på kvällen och för en gång skull hade vi tillgång till bil så vi drog in till Austin på kvällen för att svira lite. Det var galet kul! Åkte till 6th street där alla barer och pubar ligger efter varandra längs hela gatan. De hade live band på varenda en och man hörde musiken från gatan så det var bara att gå in där de spelade bra musik. I äkta Texas-anda så pimplade vi (eller jag rättare sagt eftersom Evelyne skulle köra) frozen Margarithas och Bud Light's för de vilde. Och klart man inte kan gå ut utan cowboyhatt ; ) Vi sprang säkert runt på fem olika barer på mindre än två timmar. Blev uppraggade av två hillbillys från Dallas åxå. Evelyne gick iväg och dansade med den ena och dumpade mig vid baren med en tjock flintis som bara pratade om Dallas och boskap... Keep Austin Weird

 

På tisdagen var det dags att träffa Ida & Bryant (Kristians syrra och hennes pojkvän). De kom och hämtade upp mig vid halv sju på kvällen och sen drog vi till Trudy's för att träffa några av deras kompisar. Trudy's är en mexikansk resturang och bar. Vi beställde in mexikanska martini och fick en hel shaker var. My kinda' place ; ) Maten var underbar men lite i kryddigaste laget. Tydligen syntes det ganska väl att jag höll på att dö för till och med managern kom fram och frågade om jag ville ha något annat som inte var så starkt. PINSAMT!! Japp!! Jag höll god min iallafall och sa att det var lugnt. Han såg lite misstänksam ut men gick tillslut. Alla andra runt bordet asgarvade och jag höll på att dö ännu mer! Man fick bara beställa max två mexikanska martinis var eftersom de var så starka och de inte ville att folk skulle bli allt för odrägliga (vilket räckte eftersom jag kände mig lite slirig) så sen åkte vi hem till Ida & Bryant som bor i norra Austin. Vi började kolla på film när jag frågade om det var en vattenpipa som stod på golvet. Fick till svars att det var en bong. Vad är en bong undrade jag. Det visade sig att man använde den för att röka marijuana, så de drog igång den. Det är samma i USA som i England att det är ganska med sånt. Som atta alla ungdomar i åttan provar att röka eller snusa. Jag tackade vänligt men bestämt nej och somnade som en stock i soffan.


       Jarrod, Dustin & Keegan                Mexikanska martinis

Dagen efter skulle Jarrod & Bryant jobba, så efter en härlig frukost av ägg-croissanter, syltmunkar och hade Ida och jag tjej-tajm. Vi kollade på chick flicks, skvallrade och svullade hela dagen. Istället för att äta middag riktade vi in oss på prinsesstårta, havreflarn från IKEA, glögg, pepparkakor, chips, popcorn, ännu fler munkar och diverse annat onyttigt som vi hittade ; )
Det var kanonfint väder så efter en skön promenad la vi oss och sola vid poolen och läste Kitty-böcker. Vi kom inte så långt i läsandet innan tjejsnacket drog igång igen. Kändes som om vi var två gamla polare som inte setts på länge. Kändes overkligt att ligga och sola dagen innan nyår, och Sverige kändes vääldigt långt borta helt plötsligt. Det gick inte att relatera till 20 minusgrader och snöstormen hemma.
Bryant kom hem runt elva på kvällen och körde hem mig. Glad och dödstrött kastade jag mig i säng för imorrn är det NYÅRSAFTON!!!



Idag är det nyårsafton och säkert 25 grader varmt (celcius). Jag var ledig ända till tre och bestämde mig för att utforska vildmarken lite. Det kändes som att vandra runt i en gammal Vilda Västern film. Jag var helt ensam och man såg inte ett enda hus. Jag vart så nöjd med mig själv att jag glömde totalt bort att jag fortsatte gå längre och längre bort och inte hade en aning om vart jag kom ifrån. Smart som jag var hade jag lämnat både klocka och mobil hemma. Efter ett tag kom jag på att kanske digitalkameran visar datum och tid på när bilderna tagits. Det tog ett tag innan jag hittade de rätta display-inställningarna och när det väl kom fram visade det åtta på kvällen. Till slut kom jag på att det måste vara svensk tid och insåg jag vart ute och gått i över en timme rakt ut i ingenstans...fast det var ändå rätt coolt.

 

Spelade även in två filmer för min kommande Vildmarksserie. Tänkte de kunde bli en del värda om jag aldrig hitta hem igen och någon hittade min kamera tillslut....

http://www.youtube.com/watch?v=kA_lMOadsGM&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=5PIwiEsXKpg&feature=channel

Jag nöjde mig iallafall med att bada fötterna och det räckte. Vattnet var en aning svalkande om man säger så! Och jag hittade tillbaka utan några större problem. Mycket lättare när man inte har en syster som lurar en åt fel håll.

Limosinen hämtade upp oss vid åtta på kvällen. Riktig pimplimosin! Den hade en lång bar och lysdioder i taket som ändrade färg. Med ett champagneglas i ena handen och flaskan i andra kändes det som att vara med i en rapp musikvideo. Efter 30 minuters färd var vi framme vid en äkta mexikans resturang, och självklart gick vi direkt på margaritasen, rättara sagt två kannor fulla, en frozen och en vanlig. Som vanligt kunde jag inte bestämma vilken mat jag ville ha så fick ta en selection platter med lite av varje. Galet mumma med galet mycket smält ost. Runt elva tiden var det dags för Country konsert med Robert Earl Keen. Det såg riktigt fancy ut på utsidan och jag var mycket exalterad när vi gick in...sen kom vi in....och överallt var det cowboyhattar, flanellskjortor och slitna jeans. Det var bara en stor mörk lokal med massa hillbillys och långt bakom alla såg jag en liten scen med någon som spelade och sjöng. Det här går aldrig tänkte jag.




Som tur var hade jag blivit inbjuden till en nyårsfest två blocks iväg av Ida & Bryant. Bryants jobb hade hyrt en hel bar och han hade redan innan fixat så jag kunde komma in. Som alltid så är alla telefoner blockerade på nyår så det tog ett tag innan jag fick tag på Ida och kunde komma in. Men efter det var det kanonröj!!! Mkt groggar (det var ju gratis) och mycket bilder ; ) Kan av diverse skäl tyvärr inte ge en djupare beskrivning av kvällen förutom att det var galet kul!


                                         Jag, okänd, Ida & Bryant

Mindre kul var det att börja jobba klockan sju på morgonen dagen efter. Huuuua! Tur att alla andra åxå var trötta så ingen orkade engagera sig allt för mycket. På eftermidagen kom Steve, Dini, Brooke & Austin för lite grillat. Jag tryckte i mig galet mycket nachos med ostdip och säkert 10 buffalo wings. Mådde sådär efter det...
Imorrn bär det av hemåt tidigt, tillbaka till "kalla" San Francisco.

RSS 2.0