San Francisco - Första Mötet

Igår var jag ledig hela dagen vilket var underbart. Det var planerat att Keri och jag skulle åka in till City men eftersom hon åker hem på lördag hade hon ganska mycket att stå i så jag fick vara Solo Dog.

Åkte med tåget 9.11 från Burlingame. Det var ett dubbeldäckståg så självklart satt jag uppe. Tyvärr satte jag mig på fel sida så missade havsutsikten men fick se ganska maffiga kullar ändå, med små små fyrkantiga hus. Det såg precis ut som Linus tåglandskap han hade när han var liten...inte verkligt alls.



Tåget tog en knapp halvtimme och jag kände mig som en äkta turist när jag stod utanför station med en gigantisk karta framför mig och vred och vände. Tillslut började jag bara gå åt något håll...förmodligen en jätteomväg men jag kom fram till vattnet tillslut iallafall. Kanonväder och säkert 20 grader varmt även att klockan bara var tio på morgonen. Alla är så himla trevliga och hälsar när du går förbi, spelar ingen roll om det är gatsoparn eller bara en random person som passerar. Det stod en massa människor längs med hela bukten och målade. Allt kändes som på film.

                        
                                 Oakland Bay Bridge & Treasure Island

Jag gick hela vägen bort till Ferry Building där de hade en matmarknad, kändes lite liknande Borough Market i London. Jag köpte en Choklad Cupcake och satt ute i solskenet och fikade...smakade mest som en smulig chokladmuffins med smörig grädde på men helt okej.

 

Sen tog jag spårvagnen till Fishermans Wharf. Det HÄR är ett ställe som jag kommer spendera mycket tid vid. De har ALLT!!! Först möttes jag av en gigantisk julgran med gigantiska paket under. Sen öppnade det upp sig som ett hav av resturanger, turistaffärer, stånd, karuseller, gatushower ... och bakom allt detta var Alcatraz och Golden Gate.


Efter att ha stått som förstenad och kollat på julgranen i ca en kvart gick jag runt och bara tittade på allt som fanns. Jag ville köpa ALLT. Tyvärr får jag vänta tills jag fått lön nästa fredag innan jag får lov att shoppa. Jag provade en Corn Dog vilket var en varmkorv inbakad i majsbröd som sen var friterat. Jättegott men mådde lite illa efteråt. Jag kollade på BIG Al Catraz show, tittade på när sälarna lapade sol och var in och ut i massa julbutiker. Det finns ett godis som heter Salt Water Taffy som är känt för California och det fanns TONVIS av det!



Vid tre mötte jag upp Elin som jag träffat en gång innan på Amerikanska Ambassaden i Stockholm. Eftersom Fishermans Wharf är känt för sin fisk och skaldjur åt vi varsin räk och krabbrätt på Bubba Gump Shrimp Co. Mumsigt värre! Vi kollade på Captain Jack Sparerib Show ; ) och åt Frozen Yoghurt. Det smakar precis som mjukglass fast det är 0% fett.




    Alcatraz

   Golden Gate      

Efter det tog vi bussen till Chinatown. Där sparng vi runt i alla små butiker och en dam försökte pracka på oss varsitt Samurajsvärd, vilket för det första kanske inte är en så passande leksak för barn, för det andra vi trodde var japanskt!? Här fanns de typiska San Francisco-backarna som jag saknat på de andra ställena jag vart....och en miljard asiater som jag kanske inte saknat så jättemycket. En dam ebjöd oss specialpris på Flied Lice ; )
                         
                                               Kines, kines, potatisgris

Sen drog vi oss vidare till Union Square. De hade börjat med juldekorationerna men inte riktigt klara. Där fanns det största Macy's jag någonsin sett (inte för att jag sett ngt innan) och ialla fönster hängde det stora julkransar. På högsta våningen fanns The Cheesecace Factory. De hade säkert femtio olika sorter och framför varje tårta stod det hur mycket en tårtbit innehöll....det fanns inte en enda under 1000 kcal. Eftersom vi var ganska mätta efter allt vi redan ätit delade vi på en Godiva Chocolate Cheesecake som var fyra lager av olika choklader toppat med grädde, toppat med choklad. Vi fick i oss nästan halva och hav resten till en uteliggare. Hoppas han blev glad!! Han såg lite dimmig ut.




                           


Hillsborough

Nu har jag äntligen börjat repa mig efter förkylning och jetlag...

Abby (mamma) kom och hämtade mig från flygplatsen och när jag kom hem hit möttes jag av Mike (pappa) och hunden Miracle. Efter det var det bums i säng!

Efter ca 13 timmars sömn var det dags att möta barnen. Förmodligen är de rätt vana vid mycket folk för de lekte på som om jag alltid funnits där. Jag har inte officiellt börjat jobba förrän idag men har ändå hjälpt till en del för att komma in i det hela. I helgen har vi vart rätt mycket i parken och lekt och även stimmat och stojat en hel del inomhus. De är väldigt livliga barn och är inte så värst mycket för att sitta still eller läsa böcker.




Igår var jag ute och gick i området. Först gick jag uppåt för backen...jag kom typ halvvägs upp och det är såna sjuka hus och ju längre upp man kom desto större och mer extravaganta blev de. Egen tennisbana, pool och gudinnestatyer var standard. För det mesta är det bara en stor järngrind och en postlåda, sen ser man uppfarten ringla sig bakom vegetationen och om man koncentrerar sig riktigt hårt kan man ana ett hus där bakom.


Grannhuset är till salu om ngn är intresserad


Jag har inte provat att köra än. Alla bilar är stora svarta hummers eller SUV:s med automatväxel. Trafikregelerna är lite annorlunda. Det är stopplikt vid varje korsning men om du har fått rött ljuse får du ändå svänga höger om det inte kommer bilar från vänster. Tyvärr fungerar det inte med mitt internationella körkort här utan måste ta ett Californiskt, vilket jag har tre månader på mig att ta innan jag får körförbud.

Vårt hus är helt okej det också. Alla sovrum har separat marmorbadrum med badkar...till och med ettåringarnas ; ) På baksidan finns såklart pool fast den är stängd nu under vinterhalvåret. Vädret är soligt med klarblå himmel och vindstilla. I solen är det säkert minst 20 grader varmt fanns ganska kyligt i skuggan. Det blir mörkt redan vid sextiden och här finns inga gatlysen eller trottoarer.






Miracle och jag har blivit kära i varann och han sov i min säng i natt. Han är rätt stor och han är som jag att han vill ligga precis i mitten. För en gång skull var jag tvungen att ge mig...MED RÅGE. Jag har legat intryckt mot väggen hela natten medan hans med godan ro snarkat och gläfsat.




Idag har jag ätit Mac & Cheese. Inte äckligt men ingen höjdare direkt. jag hittade Wasa Sport knäcke i den lokala affären så äter det till frukost varje morgon med leverpastej och inlagd gurka, precis som hemma ; )

På onsdag ska jag in till San Francisco med Keri, den gamla au pairen här, och på torsdag är det Thanksgiving ; )


Ps, TACK för alla kommentarer och mail. Blev jätteglad för all feedback!! Fortsätt gärna med det så får jag lite push att fortsätta skriva. Roligare om man vet att ngn läser. STOOOORA kramar


New York / New Jersey

 

  

Efter en härlig 12 timmars flygning landade jag på Newark flygplats och blev hämtad med transferbuss till Sheraton Hotel.

Där hade vi först en kort introduktion sen åt jag kvällsmat på hotellets resturang med några svenska tjejer jag träffat på Newark.



Trots att jag sovit nästan hela flygresan var jag dödstrött och somnade som en stock efter en välbehövlig dusch. Vi bodde tre och tre beroende på vart våra värdfamiljer bodde. Jag blev ihop parad med en taiwanes och en turk, båda vänliga men dåliga på engelska.



Tis: Wake Up Call klockan 06.00. Lagom mör. När jag kom ner till frukost var det buffé av muffins, wienerbröd, bullar etc. Jag hittade en halv bagel som inte såg alltför onyttig ut och drack typ 10 koppar te.
Lektionen började klockan åtta och jag fick skäll för att jag var sen eftersom jag kom klockan 08.00 och borde tydligen vart där 07.59 men jag var alldeles för trött och snuvig för att orka reagera.
Vi höll på till klockan fem på eftermiddagen och jag glodde på klockan var femte minut. Vi var 72 Au Pairer från 20 olika länder och av oss var det ca 30 stycken som kunde engelska flytande, ca 20 som kunde hyffsad engelska och resten kunde några ord. Så varje mening var tvungen att förklaras 15 ggr på olika sätt för att få brazilianarna, turkarna och asiaterna att förstå.



17.30 avgick bussen in till New York City. Jag träffade Keri från Sydafrika och Ella från Tyskland tidigare under dagen och eftersom det var trafikstockning gjorde vi det bästa av situationen och flamsade längst bak i bussen hela vägen in till stan.
Vi stannande vid Rockefeller Center (tyvärr var inte julgranen klädd), Time Square, Ground Zero och utsiktsplatsen till Frihetsgudinnan. Vi åt American Hot Dog och New York Pizza som DRÖÖÖP av fett ; ) Inte konstigt amerikanarna är så tjocka. Hot dogen var jättegod! Liknande svensk grillkorv fast kryddig. Time Square var mest neonlysen och Ground Zero en byggarbetsplats. Var överhuvudtaget inte direkt jätteimpad av NYC men det kan bero på att jag var dunderförkyld, jättetrött och hade feber. Somnade som en stock på vägen hem.


Ons: Hotellet glömde vårt Wake Up Call så vaknade med ett ryck vid halvåtta. Sprang upp, slängde på mig kläder och ner mot frukosten. Blev lite sen till lektionen idag igen men fick ingen skäll...börjar bra.
Lektionen idag var lite roligare eftersom vi hade mer fritt arbete och inte bara sitta och lyssna på repetitioner hela tiden. Vi gick igenom Första Hjälpen, Köra i USA, Temper Tantrum etc.
på kvällen försökte Keri och jag ringa Ella:
Keri: Hello, is Ella there?
Asiat: It's me
Keri: No, is ELLA there?
Asiat: Tystnad
Keri: Is there anyone else in the room with you?
Asiat: Yes
Keri: Can I please speak to them
Asiat: How?
Keri: Can I PLEASE speak to the other person in the room?
Asiat: Ok
1 minuts tystnad
Keri: Hello?
SAMMA Asiat: Hello
Då gav vi upp och la på! Keri och jag åkte in till Secacous och åt varsin Jersey Burger. Sen gick vi runt lite och letade efter Italienska maffian. Vi hittade ingen och åkte hem och badade lite i jacuzzin och poolen.



Tors: Förkylningen lite bättre. Efter en miljard flutabletter har febern släppt och börjar komma över jetlaggen. Lektionen slutade redan vid elva idag vilket var skönt. Mitt Pre Departure Orientation Project blev godkänt vilket var skönt efter all tid jag lagt på det. Klocka ett var det dags att säga Adjö till AuPair kompisarna och åka till flygplatsen. Ytterligare 6,5 timmars flygresa att se fram emot.....

                                 

RSS 2.0