Mardi Gras, Vancouver & Chinese New Year

Tisdagen den 16 Februari var det dags att fira Mardi Gras. Mardi Gras betyder fettisdagen på franska och firas med karnevaler i New Orleans. Detta har sedan spridit sig över världen och vi är inte sena på att haka på. Man får ta seden dit man kommer ; ) Elin & jag bestämde oss för att fira med lite After Work. Vi gick först till en piano bar vid Union Square. Där blev det en Irish Coffee för att värmas upp och piggnas till. Sedan drog vi vidare till Ruby Skye...hade vi tänkt. ICKE sa vakten i dörren när han såg Elins fake leg. Eller rättare sagt sa han till sin vakt kollega: Do you want a souvenire? Sen var det leget borta för alltid. Lagom missnöjda visste vi inte vad vi skulle ta oss till. Tillslut bestämde vi oss för att gå tillbaka till pianobaren. Eftersom vakten där fyllde år på samma dag som jag tänkte vi att han nog kände igen oss så vi inte behövde visa leg igen. Elins leg var ju nu long gone. Det var nemas problemas. Efter att ha livat upp oss med x antal Piña Coladas och Margarithas var legetimationsproblemen som bortblåsta. Ett par norrmän blåste oss totalt när de först låtsades vara amerikanare, sen svenskar, sen norrmän, sen svenskar igen...skyller totalt på den höga musiken. Det blev lite bugg innan stället stängde. Japp, en oskyldig After Work slutade i en blöt kväll med live musik och dans. För att avrunda kvällen glufsade vi i oss nattamat på Jack in the Box. Bästa pommesen i världen!

  
                                    Ylva tappade balansen för pommesen var så goda

Dagen efter spenderade vi hela dagen i solen i Golden Gate park. Första riktigt varma dagen efter monsunregnet börjat avta. När bakfyllehungern tog övertaget tog vi bussen till Fishermans Wharf och beställde överdrivet mycket skaldjur. Vitlöksmarinerade musslor KAN vara den bästa uppfinningen någonsin...näst efter varmvatten och badkar. Efter att mat inte längre låg högst på prioritetslistan längtade vi efter en varm och mjuk säng. Vi åkte hem till Elin och bäddade ner oss bland kuddar och täcken med varsin glass framför Audrey Hepburns Breakfast at Tiffany's. Eftersom Ylva lyckats hälla mentholvätska på sin ena lins finns det inte många bildbevis av denna dagen.
For future reference: Menthol i munnen = Bra idé. Menthol i ögat = Väldigt dålig idé.

                    
             Mardi Gras halsband

Måndagen den 22 Februari kom Grandma Deanie över från Texas för att agera barnvakt tillsammans med mig. Abby, Mike & Roark, den äldste sonen, styrde kosan mot Whistler utanför Vancouver för att kolla på OS. Jag trodde det skulle bli easy peasy att bara ha två barn istället för tre....inte då. Såklart blev tvillingarna dunderförkylda med hög feber och inte långt efter drabbade det mig & Deanie åxå. Hela veckan var kantad av gråt, skrik och sömnlösa nätter. Stackars Deanie var helt slut och undrade nog vad hon gjort för att förtjäna dessa barnbarn ; ) En dag innan Abby & Mike kom hem började barnen friskna till och vi kunde ta ut dem på en liten promenad nere vid sjön och sen ut på middag. Deanie klunkade ett välförtjänt glas vin. En annan är ju härdad nu när det gäller småbarn ; )

  

Lördagen den 27 Februari

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR LINUS FÖDELSEDAG. HURRA HURRA HURRAAAAA!!!

Det är även sista dagen på det kinesiska nyåret. Ett ställe man vill vara på då är China Town i London. Ett ställe man INTE vill vara då är China Town i San Francisco. Det var som ett packat sillstim och enda chansen att ta sig fram var att simma igenom. Efter fem minuter fick jag cellskräck och vände om för att simma ut igen. Ingen mumsig mat sålde de heller. Kineskareoke hade de däremot. Hade Simon Cowell vart med hade han avlidit på stört. No offense to the Chinese Community!

        


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Grattis på födelsedan! Idag e det din da' Hurra!!!!

2010-03-29 @ 20:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0