Sightseeing on boat

20 Mars

På Bay Area Ski Bus på väg mot Lake Tahoe träffade vi Brian, ursprungligen från Chicago men bor i S.F sen fem månader tillbaka. Eftersom vi inte umgåtts allt för mycket med the Natives of USA än så länge tyckte vi att det var dags.

Elin, Anna och jag mötte upp Brian med vänner i Northbeach (område i centrala S.F). Där var det ölprovning som gällde. Jag är ju inte den som är den, även om äppelöl inte lät jätteinbjudande. Mindre roligt för Anna och Elin som har svårt för vanliga finöl. Kvällen bjöd på Pub Crawling (bar-runda) i Mission. Inte det vanliga området som vi brukar hänga men väldigt roligt. Mycket alternativa människor! Sista stället vi var på satt en lirare och spelade 4 i rad som han tagit med sig hemifrån ; ) Han var tydligen stammis (finare ord för alkoholist) där.
Efter alldeles för många White Russian vart det efterfest hos Brian. Där blev vi erbjudna rödvin och haschkakor, de tyckte vi var galna som tackade nej till kakorna, men rödtjut sitter ju aldrig fel. Särskilt inte när man kan spilla ner så mkt med det ; )

  

Morgonen efter satt rödtjutet väldigt fel!
Det som satt väldigt bra däremot var Nachotallrik med extra allt på lokala mexhaket. Elin & Anna satt och kämpade med att få i sig halva sina och jag glufsade i mig hela utan problem. Man är väl mästare på bakfyllehunger ; )

Därefter strosade vi i solskenet ner till Fishermans Wharf där vi mötte upp Kristian (numera kallad K-Man alternativt C-Man eller Sea-Man *internt*) för att ta en båttur runt The Bay Area. Alla fick varsitt headset där man fick lyssna på historia kring staden, bukten och de turistmål vi passerade; Alcatraz, Presidio, Treasure Island, North Beach & The Marina, Fort Mason och Golden Gate med flera . . . Det som sades var inte så intressant så satt istället och njöt av ljudet från vågorna och solens nästan varma strålar. En helt underbar dag som endast kan bli så underbar i goda vänners sällskap.

  

När båtturen var över gick vi bort till Maritime Park och la oss i gräset för att glassa lite. För att avsluta en underbar bakisdag gick vi till McDonald's. Efter fyra månader i staterna var det alltså dags för mitt första officiella besök på ett amerikanskt McDonald's. De körde ett annorlunda system; Ställ dig i kö för att beställa och betala. Sen vänta på att numret på ditt kvitto blir utropat, då får du komma och hämta upp din mat. Aningen upprörd över att det inte fanns McFeast fick jag nöja mig med Lilla Menyn, vilket smakade exakt likadant som hemma: Saltgurkor BORT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0